Historie

Historie - ONTSTAAN VAN HET AUNI-TOERNOOI

Op 15 jarige leeftijd (in 1982) ben ik begonnen met het regelen van voetbalwedstrijdjes op het voetbalveld. Later is dit uitgelopen tot het organiseren van een klein toer- nooitje op het veld, waaraan ook spelers deelnamen die veel ouder waren dan ik. Met het inschrijfgeld, aangevuld met mijn eigen zakgeld, kocht ik prijzen zoals snoep, chips, gebak etc. voor de deelnemende teams. Ik had de smaak te pakken, want ik vond het erg leuk en het gaf mij een heel fijn gevoel om deze wedstrijden te organi- seren. Mede omdat wij hierdoor een gezellige dag hadden en waarbij de spelers op een sportieve manier met elkaar in contact kwamen. Zo heb ik nog enkele kleine toernooitjes ge- houden op het veld, totdat het tijdens een toernooi zeer hard begon te regenen. Op dat moment realiseerde ik mij dat het verstandiger was om dit toernooi in een zaal te organiseren, want daar is het altijd droog! Dus organiseerde ik een toernooi in de zaal voor 6 teams en het werd gelijk een groot succes. Mijn broer Erol kwam op het idee om het toernooi naar mijzelf te noemen en het jaarlijks met de Kerstdagen te houden. Zodoende ben ik tijdens de Kerst van 1985 begonnen met het organiseren van het eerste AUNI-TOERNOOI. Dit werd gelukkig een groot succes, wat dan ook de doorslag gaf om ermee door te gaan.

Omdat het toernooi met de Kerstdagen wordt gehouden, hebben we als embleem gekozen voor een sneeuwpop.

Naast het zaalvoetballen heeft het Auni-Toernooi als belang- rijkste doelstelling; jongeren van verschillende nationaliteiten met elkaar in contact te brengen. Tijdens het toernooi kan men heel mooi zien hoe deze verschillende culturen samen- smelten tot één groot geheel. Het maximum aantal deelnemende teams wordt elk jaar door ons van te voren vastgesteld. We zijn in 1985 begonnen met 10 teams en zitten nu op een maximum van 32 teams. Terwijl het aantal aanmeldingen die we elk jaar binnen krijgen vele malen hoger ligt! Deze aanmeldingen komen grotendeels tot stand door mond-op-mond reclame. Om een succesvol en kwalitatief toernooi te organiseren is het erg belangrijk om het overzichtelijk te houden. Dit is ook de reden waarom wij ervoor gekozen hebben om het toernooi op één dag af te werken. Aan het toernooi nemen ook teams deel, die er vanaf het ontstaan van het Auni-Toernooi bij waren. We hebben zelfs spelers zien opgroeien samen met het toernooi. Deze spelers nemen al vele jaren deel en sommige spelers zelfs vanaf het begin. Ook voor hen is dit bijzondere toernooi een vaste traditie geworden. Net als voor heelveel andere mensen die elk jaar weer met grote smart op het toernooi zitten te wachten.

avnierolnew

Met ons 10e Auni-Toernooi was ik van plan om te stoppen met het organiseren van dit evenement. Want het was dan het jubileum en daarom een heel mooi moment om er een punt achter te zetten. Echter bij de prijsuitrijking werd ik, in het bijzijn van iedereen, door mijn broer Erol voor het blok gezet en dat ik niet moest stoppen met het toernooi. Ik beloofde hen om nog 1 jaar door te gaan! En dat is alweer 10 jaar geleden (zie: foto).

Historische uitslagen AUNI-TOERNOOI

Uitslagen - AUNI-TOERNOOI 2018

Kampioen AUNI 2018: FC POSOF uit Hilversum 

 

Afgelopen zaterdag vond de 34e editie plaats van het multicultureel Auni-zaalvoetbaltoernooi te Hengelo. Het toernooi is weer met groot succes afgerond. Kampioen is geworden FC POSOF uit Hilversum. De beginaftrap van het 34e Auni-Toernooi werd voor de 8e keer achtereenvolgens verricht door Emre Kandemir. Hij is de 14-jarige zoon van de organisator.

Het spel was weer van zeer hoog niveau, de belangstelling van het publiek was de gehele dag groot en natuurlijk stond Sportiviteit en Respect weer voorop en was de gezelligheid en de sfeer in de sporthal grandioos. Ook dit jaar waren er vele prominente spelers te bewonderen die elders spelen op BVO en Topdivisie veld/zaalvoetbal niveau, bekende straatvoetballers, verschillende internationals en nog vele anderen. Mike te Wierik (FC Groningen) heeft de voorronde gespeeld met zijn team TCPM-Stars, maar moest vanwege een andere verplichting helaas vroegtijdig weg. Titelverdediger (tweevoudig kampioen) EL-NINIOS uit Amsterdam stelde dit jaar teleur en kwam niet verder dan een 9e plaats. Aanvankelijk waren ze zo zelfverzekerd de wisselbeker nu te kunnen behouden.

Hierna volgde de loting van de kwartfinaleronde verricht door Hicham Ziyech (broer van Hakim) en scheidsrechter Eric Braamhaar. Vervolgens was er een spannende voorwedstrijd tussen de JO15 juniorenteams ALL STARS tegen HVV Tubantia. Uitslag: 2-1.Na afloop kregen beide teams een grote beker uitgereikt en ieder spelertje werd onderscheiden met een gouden medaille.

Daarna volgde de aftrap van de kwartfinaleronde. Deze werd verricht door Emre Kandemir en onze ‘Mystery Guest’ Deniz Türüc. Deniz is voormalig speler van FC Twente en Go Ahead Eagles, nu speler van Kayserispor en tevens Turks international. De kwartfinalewedstrijden werden in erg hoog tempo gespeeld met zeer attractief en goed voetbal. Het publiek werd kostelijk

Van de 24 teams die deelnamen aan het toernooi, kwamen de volgende 12 teams verder tot de volgende rondes. Deze volgorde is tevens de einduitslag:

 1. FC POSOF uit Hilversum 
 2. FC ZSA ZSA SU uit Hengelo 
 3. BEYDILLISPOR uit Utrecht 
 4. FC YOUNGBOYS uit Roermond 
 5. ALLAND uit Venlo 
 6. ESA uit Arnhem 
 7. SURYOYE BARADAEUS uit Hengelo
 8. TCPM-STARS uit Hengevelde
 9. EL NINIOS uit Amsterdam
 10. FC ACAR uit Hengelo
 11. YOUNGBOYS uit Borne
 12. PESCARA uit Enschede

De eerste halve finalewedstrijd ging tussen: FC ZSA ZSA SU – FC YOUNGBOYS; FC ZSA ZSA SU wint de wedstrijd met 5-0. De tweede halve finalewedstrijd ging tussen: FC POSOF – BEYDILLISPOR; FC POSOF wint de wedstrijd met 4-1. Kleine finale: Wedstrijd om de 3e/4e plaats ging tussen: FC YOUNGBOYS – BEYDILLISPOR; BEYDILLISPOR wint met 3-0 en wordt derde.

De grote finale werd gespeeld tussen FC POSOF uit Hilversum en FC ZSA ZSA SU uit Hengelo. Het waren twee technisch sterke teams die tegenover elkaar stonden. FC POSOF kwam op een 2-0 voorsprong, maar FC ZSA ZSA SU boog de achterstand in de allerlaatste seconde van de wedstrijd om in een 2-2 eindstand. Er volgde een verlenging en daarin besliste FC POSOF de wedstrijd met een 3-2 overwinning en werd terecht de grote kampioen van het 34e Auni-Toernooi. Eindstand: 3-2 (1-0 Okan Özçelik, 2-0 Ferhat Ayhan, 2-1 Stan Nijhuis, 2-2 Gökan Karadavut, 3-2 Okan Özçelik).Fair-Play Cup: De Fair-Play Cup is gewonnen door SURYOYE BARADAEUS uit Hengelo. 

Beste speler van het toernooi: De beste speler van het toernooi is gekozen OKAN ÖZÇELIK van FC Posof uit Hilversum. Okan is voormalig speler van Antalyaspor en RKC Waalwijk. 

Beste keeper van het toernooi: Keeper van het toernooi is gekozen WOUTER LANKHEET van TCPM-Stars uit Hengevelde. Wouter is keeper van Longa’30. 

Topscoorder van het toernooi: De topscoordertrofee is gewonnen door de beste speler van het toernooi OKAN ÖZÇELIK van FC Posof uit Hilversum. 

Zowel de speler, keeper als de topscoorder van het toernooi kregen een speciaal gegraveerd glazen trofee aangeboden.

Foto’s: organisatie auni.

Uitslagen - AUNI-TOERNOOI 2017
Uitslagen - AUNI-TOERNOOI 2016
Uitslagen - AUNI-TOERNOOI 2015
Uitslagen - AUNI-TOERNOOI 2014
Uitslagen - AUNI-TOERNOOI 2013
Uitslagen - AUNI-TOERNOOI 2012
Uitslagen - AUNI-TOERNOOI 2011
Uitslagen - AUNI-TOERNOOI 2010
Uitslagen - AUNI-TOERNOOI 2009

Contact

AUNI-TOERNOOI
Multicultureel Zaalvoetbaltoernooi Hengelo

info@aunitoernooi.nl 

© 2019 Auni-Toernooi. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken